Látogatóknak

Látogatóknak

Általános tudnivalók vendégek, látogatók részére

 

Szeretne nálunk körülnézni? Szívesen fogadjuk!

Az évi két alkalommal rendezett nyílt napjainkon bárki beléphet intézetünkbe, míg az előzetes bejelentkezéshez kötött vezetett látogatások a szakmai és tanulmányi célból érkezőknek szólnak, illetve képzéseket is kínálunk a tudomány iránt komolyabban érdeklődőknek.

 

Szakmai és tanulmányi látogatások:

A szakmai és tanulmányi céllal érkező látogatókat egész évben ingyenesen fogadjuk, előzetes regisztrációt és időpontegyeztetést követően. A vezetett látogatásokra 10-25 főből álló csoportokat áll módunkban fogadni, akik komolyabban érdeklődnek az intézetben folyó kutatások és a természettudományok iránt. A csoportok számára igény szerint az épületben való körbevezetést, tudományos előadást, az interaktív látogatói tér megtekintését és tanóra tartását kínáljuk.

  • Ha Ön és kollégái szakmai látogatást tennének: írjon a visitorcentre@eli-alps.hu címre! Írja meg, milyen szakterületről érkezik, jelölje meg a látogatás tervezett időpontját, a látogatók várható létszámát és adja meg telefonszámát, hogy visszahívhassuk a részletek megbeszélésére.
  • Ha Ön - tanulócsoporttal - oktatási célú látogatást tenne: írjon a visitorcentre@eli-alps.hu címre! Írja meg, melyik iskolából érkeznek, jelölje meg a látogatás tervezett időpontját, a látogatók várható létszámát és adja meg telefonszámát, hogy visszahívhassuk a részletes program megbeszélésére. Mivel intézetünk tevékenységének megértéséhez bizonyos természettudományos ismeretek szükségesek, tanulmányi látogatást csakis 14 év feletti tanulóknak szervezünk.

 

Képzések:

Kutatóintézetünk a fizika területén fejlődni kívánók előtt is nyitva áll:

  • Ha Ön a természettudományok valamelyikét tanító középiskolai tanár: jelentkezzen tanártovábbképzésünkre! A képzés részleteiről itt olvashat.
  • Ha középiskolás vagy, és szívesen kalandoznál a lézerekkel, ultragyors folyamatokkal kapcsolatos tudományban, jelentkezz nyári táborunkba! A következő tábor várható ideje 2024. június.

 

Nyílt napok:

Bárki számára nyitva állnak az ELI ALPS kapui évente két alkalommal, a Fény Napjához kapcsolt programunkon május 16-ához legközelebb eső pénteken és a Kutatók Éjszakáján szeptember utolsó péntekén!

A két nyílt napunkon minden évben egész estés programokat kínálunk az érdeklődők számára, mely során vezetett látogatások, előadások és standos bemutatók keretében ismerkedhetnek meg az intézetben folyó kutatásokkal. Programjaink általános iskolásoknak, középiskolás diákoknak, felnőtteknek, laikusoknak és a tudomány iránt komolyabban érdeklődőknek egyaránt izgalmas és érdekes tanulási lehetőséget nyújtanak.

  • A következő nyílt napunk május 16-án csütörtökön lesz a Fény Napjához kapcsolódóan, melyről a további tudnivalókat hamarosan közzétesszük.

 

Várjuk szeretettel!

április

13

szombat