Hírek

Hírek

Lányok a tudományban nap április 28-án

"Csajos délutánra" hívjuk a 8-12. évfolyamos lányokat április 28-án 16 órai kezdettel, a Lányok a tudományban nap alkalmából.

Lányok a tudományban nap április 28-án

 

Ahogy a természet mindenkié, tanulmányozása is közös feladata nőknek és férfiaknak egyaránt. A számok azonban azt mutatják, hogy a társadalom még mindig főleg a fiúkat irányítja a természettudományos pályák felé, a lányokat pedig gyakran más irányba tereli, akár érdeklődésük ellenére is. 

Szeretnénk megmutatni, hogy a természettudományok tanulása és kutatása nemektől független, hogy a tanulmányaik során a lányok is éppen olyan eredményesek, mint a fiúk, és munkájukban a kutatónők is olyan sikeresek lehetnek, mint a férfiak - anélkül, hogy női mivoltuk miatt hátrányba kerülnének, vagy azt bármilyen sérelem érné. 

Kedves lányok! Rendezvényünk során beviszünk benneteket a lézeres csarnokba, benézhettek néhány laboratóriumba, elmondjuk, hogy mivel foglalkoznak az ELI ALPS kutatói, és személyesen találkozhattok kutatónőkkel, akiktől hiteles képet kaphattok arról, milyen is nőnek lenni ezen a pályán. Szeretettel várunk benneteket!

 

A rendezvényen való részvétel díjmentes és előzetes regisztrációhoz kötött, jelentkezni az alábbi linkre kattintva lehet::

Csajos délután az ELI ALPS Lézeres Kutatóintézetben - 2022. április 28., 16 óra

július

23

kedd