Hírek

Hírek

Művészet a tudományban - Pályázati felhívás

Pályázatot hirdet az ELI ALPS "Művészet a tudományban" címmel. A felhívás célja, hogy az intézetben elért kutatási eredményeket megörökítő képekből átszínezéssel, grafikai kiegészítéssel - a tudomány és a művészet együtteséből - műalkotások szülessenek.


Művészet a tudományban - Pályázati felhívás

 

Pályázni az innen letölthető képek újragondolásával lehet. A pályázás feltétele, hogy az eredeti képeken látható vonalak és formák megtartásra kerüljenek a szabadon választott technikával készült alkotásokon (minimális mértékű változtatás engedélyezett). A kész művek papír alapon, illetve digitális formában is benyújthatók.

A pályázás feltételei:

  • betöltött 14. életév
  • egy alkotó maximum 2 alkotással pályázhat

Formai követelmények:

  • négyzet alakú pályamű
  • maximális méret 100x100 cm

A digitális technikával készült munkák további formai követelményei:

  • CMYK, 300 dpi, maximum 15 MB méretű fájl(ok)
  • 5 mm-es kifutóval és vágójellel ellátva

 

Benyújtási határidő: 2022. május 8.

A digitális pályaműveket a artandscience@eli-alps.hu e-mail címre várjuk, a papír alapúak leadhatók a kutatóintézet recepcióján, vagy beküldhetők postai úton a következő címre: ELI ALPS Lézeres Kutatóintézet, 6728 Szeged, Wolfgang Sandner u. 3. Kérjük, a borítékra írják rá: Művészet a tudományban pályázat.

 

Eredményhirdetés: 2022. május 13-án 17 órakor, a Fény világnapja alkalmából rendezett eseményen

Eredményhirdetés helyszíne: ELI ALPS Lézeres Kutatóintézet, Szeged, Wolfgang Sandner u. 3.

Díjazás: az ELI ALPS zsűrije által a három legjobbnak ítélt mű alkotója a helyszínen ajándékcsomagban részesül. Az első 10 alkotót vendégül látjuk a kutatóintézetben egy VIP-körbevezetésen. (Előre egyeztetett időpontban.)

 

 

 

 

július

23

kedd