Hírek

Hírek

Kiváló Kutatási Infrastruktúrák elismerésben részesült kutatóintézetünk

TOP 50 Kiváló Kutatási Infrastruktúra címet adott át Palkovics László innovációs és technológiai miniszter Pécsett, a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpontjában megtartott rendezvényen 2021. december 16-án.

Kiváló Kutatási Infrastruktúrák elismerésben részesült kutatóintézetünk

 

Az elismerésben Magyarország kiemelkedő tudományos teljesítményt nyújtó kutatási infrastruktúrái részesülhettek, közöttük az ELI ALPS is. Kutatóintézetünk vezetője, Prof. Szabó Gábor az ünnepélyes esemény alkalmával az ELI-t mint kulcsfontosságú kutatási infrastruktúrát bemutató előadást tartott a résztvevőknek.

 

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI Hivatal) kezdeményezésére idén első alkalommal kaptak elismerést Magyarország legkiemelkedőbbnek talált, tudományos és gazdasági szempontból nagy jelentőséggel bíró kutatási infrastruktúrái. Az elismerő okleveleket a kutatási infrastruktúra és infrastruktúra-hálózat képviselői részére Dr. Palkovics László miniszter, Dr. Szabó István, az NKFI Hivatal tudományos és nemzetközi elnökhelyettese, valamint Dr. Fülöp Zsolt, a Nemzeti Kutatási Infrastruktúra Bizottság elnöke nyújtotta át.

július

23

kedd