Hírek

Hírek

Junior Prima díjat nyert Dr. Pápa Zsuzsanna, az ELI ALPS fizikusa

Idén tizenötödik alkalommal ítélték oda a Junior Prima díjat „Magyar Tudomány” kategóriában. Az elismerést azok a 33 évnél fiatalabb tudósok kaphatják meg, akik kimagasló tudományos munkájukkal, nemzetközi eredményeikkel, oktatási- és közösségépítő tevékenységükkel jelentősen hozzájárulnak a magyar tudomány fejlődéséhez.


Junior Prima díjat nyert Dr. Pápa Zsuzsanna, az ELI ALPS fizikusa

 

A Prima Primissima díj alapítói 2007-ben határoztak úgy, hogy önálló díjat hoznak létre a fiatal korosztály támogatására. A Magyar Fejlesztési Bank társalapítóként a kezdetektől jelen van a Junior Prima díj „Magyar Tudomány” kategóriájának odaítélésénél, hogy évről-évre újabb generációk számára állítson példaképet a díjazottak személyében. A fiatal tehetségeket idén is az MFB felkérésére összeült szakmai bizottság választotta ki. Ezúttal is tudósok, kutatók, intézményvezetők tettek ajánlást, hogy tanítványaik, fiatal kollégáik közül kik érdemesek arra, hogy elnyerjék ezt a rangos elismerést. 2021-ben kutatóintézetünk fizikusa, Dr. Pápa Zsuzsanna is elnyerte ezt a kitüntetést.

Dr. Pápa Zsuzsanna kutatói kvalitásait mi sem mutatja jobban, mint az, hogy képes volt két, egymástól eltérő, korszerű optikai kutatási témában, az ellipszometria és a nanooptika területén is jelentős eredményeket publikálni. Jelenleg ezen témák összevont alkalmazásán dolgozik, amely területen elért első eredményei máris nagy érdeklődésre tartanak számot a nemzetközi tudományos közösségben.

Eddigi kutatói karrierje során önállóan keresett olyan új alap- és alkalmazott kutatási témákat, amelyeket társadalmilag hasznosnak ítélt. A fiatal fizikus hosszú távon is elkötelezett a magyar tudomány ügye iránt, jelenleg is intenzíven dolgozik az ELI ALPS, illetve a Wigner Fizikai Kutatóközpont nagyszabású kutatási programjainak megvalósításán. Dr. Pápa Zsuzsanna a fiatal kutatói korosztály egyik legkiemelkedőbb hazai kísérleti fizikusa, követendő példa a jövő generáció számára. Az elismeréshez ezúton is sok szeretettel gratulálunk!

 

„Legjobbnak lenni – ez nem csupán egy élet munkáját és tapasztalatait felhalmozó ember kiváltsága. Kiemelkedni már korán, különleges tehetséggel is lehet, amelyet szorgalmasan ápolva, a tudást fejlesztve később a jövőt formáló erővé érhet a jól használt adottság.”

                                                                                                                                                       Forrás: www.primaprimissima.hu

július

23

kedd