Hírek

Hírek

Elérhető a 2021-es Felhasználói felhívás

Örömmel jelentjük be, hogy megnyílt a 2021-es ELI ALPS Felhasználói felhívás!

Elérhető a 2021-es Felhasználói felhívás

 

Kutatóintézetünk megalapításának fő célja volt létrehozni az első nemzetközi felhasználói létesítményt az attoszekundumos tudomány és technológia területén. Berendezéseink a terahertz tartomány alsó határaitól a legrövidebb elektromágneses impulzusok előállítására lesznek képesek az infravörös, látható, ultraibolya spektrumtartományon keresztül a lágy röntgen, majd a kemény röntgen spektrumig.

A 2021-es Felhasználói felhívás célja a tudományos közösség megszólítása, az ELI ALPS-ban elérhető egyedülálló berendezések, illetve a kutatási lehetőségek bemutatása. A kísérletekhez kapcsolódóan intézetünk teljes technikai és tudományos hátteret biztosít az előkészítésen át az adatok feldolgozásáig.

Az elérhető kutatási technológiával, berendezésekkel kapcsolatos bővebb információ, a jelentkezés feltételei itt olvashatók. Kérdés esetén, kérjük, keresse intézetünk Felhasználói irodájának munkatársait.

A Felhasználói felhívás 2022. október 31-ig nyitott, a teljes, angol nyelvű leírás az alábbi linken található https://www.eli-alps.hu/en/Users-2/User-Call-2

július

23

kedd