Hírek

Hírek

Csajos délutánra hívjuk a 8-12. évfolyamos lányokat!

A természettudományokban is számos sikeres kutatónőt találni, de hogy még többen legyenek, ezért folyamatosan tenni kell. Április 25-én 16 órai kezdettel, a „Lányok a tudományban” nap alkalmából a 8-12. osztályos lányokat izgalmas programokkal várjuk.

Csajos délutánra hívjuk a 8-12. évfolyamos lányokat!

 

Kutatóintézetünk évekkel ezelőtt indított sikeres programja idén folytatódik - április 25-én 16 órára hívjuk a természettudományok iránt érdeklődő diáklányokat. A rendezvénnyel azt a még mindig érzékelhető téves közgondolkodást próbáljuk átalakítani, amely szerint a műszaki és természettudományos kutatói pálya nem nőknek való.

Szeretnénk megmutatni, hogy a természettudományok tanulása és kutatása nemektől független, hogy a tanulmányaik során a lányok éppen olyan eredményesek, mint a fiúk, és munkájukban a kutatónők is éppen olyan sikeresek lehetnek, mint a férfiak - anélkül, hogy női mivoltuk miatt hátrányba kerülnének, vagy azt bármilyen sérelem érné. A program során az érdeklődők olyan kutatónőkkel – fizikussal, biológussal, vegyésszel - találkozhatnak, akikkel megbeszélhetik gondolataikat, akik el tudják mondani, hogyan lehet valaki nőként sikeres és boldog ezen a pályán.

A 2-2,5 órás programon a fiatalok egyebek mellett megtekinthetik a lézeres csarnokot, benézhetnek néhány laboratóriumba, illetve azt is elmondjuk, hogy mivel foglalkoznak az ELI ALPS kutatói. A középiskolások képet kapnak a kutatói lét szépségéről, hogy a pályaválasztásuk során ez az életút is szerepeljen a mérlegelendő lehetőségek között.

A rendezvényen előzetes regisztráció után lehet részt venni. Regisztráció itt: https://indico.eli-alps.hu/event/78/.

június

16

vasárnap