Hírek

Hírek

EUCALL (The European Cluster of Advanced Laser Light Sources) Workshop az ELI-ALPS-ban

Az EUCALL egy hálózat a vezető kutatóintézetek között. A rendezvény ideje alatt, együtt dolgoznak a kutatási módszereiken és együtt keresik a lehetőségeket, ezen felül olyan eszközöket fejlesztenek, amelyek elősegítik a jövő kutatásait.
EUCALL (The European Cluster of Advanced Laser Light Sources) Workshop az ELI-ALPS-ban

Az EUCALL alkalmával remek lehetőség adódott arra, hogy a kutatók meghatározzák, feltárják és leküzdhessék a problémákat, ezzel segítve az extrém optikai lézerek és a 3. illetve 4. generációs szinkrotonforrásokkal kapcsolatos, még hátralévő elméleti kutatásokat. Remek lehetőség volt ez a szakértők és a fiatal kutatók közös munkájára. Egyben alkalmat adott a különböző kutatási területek együttműködésére is, így jelen voltak például az erős terek fizikája, laboratóriumi asztrofizika és a nem-egyensúlyi dinamika képviselői.

A fő előadásokat a fiatal kutatók előadásai egészítik ki, amelyek kiemelik a legfrissebb előrelépéseket az adott területeken. A viták és az informális találkozók elegendő időt biztosítottak a meglévő partnerségek megerősítésére és közös kutatási projektek létrehozására az EUCALL-t követő időszakokban is.

július

23

kedd