Hírek

Hírek

Nyári tábor kutatóintézetünkben

Középiskolás vagy és szereted a fizikát? Idén nyáron az ELI ALPS-ban a helyed!

Nyári tábor kutatóintézetünkben

 

Kutatóintézetünkben 2023. június 19-től 23-ig nyári tábort szervezünk 9-12. évfolyamos diákok számára. Ha érdekel a fizika és kíváncsi vagy az ELI ALPS lézereinek működésére, szívesen tanulnál kutatóinktól és töltenél el egy hetet hasonló érdeklődésű diákokkal a napfény városában, akkor idén nyáron itt a helyed!

Mire számíthatsz? A programban optikával, fotonikával, lézerekkel kapcsolatos témák könnyed, de tartalmas feldolgozása szerepel az ismeretszintedhez igazított tartalommal és a vakációs hangulattal összhangban. :-) Beszélgetésekkel, előadásokkal, laborlátogatásokkal, csoportos feladatokkal, vetélkedőkkel és egy jó hangulatúnak ígérkező mártélyi kirándulással várjuk az érdeklődőket. (A részletes programkínálatot napi bontásban hamarosan közzétesszük.)

A tábor zárásaként lehetőséged lesz egy teszt megírására, amelyet ha legalább 80%-os eredménnyel teljesítesz, a Szegedi Tudományegyetem fizika, fizikatanári, biomérnöki, környezetmérnöki és vegyészmérnöki szakján 25 felvételi pontot szerzel! (Ez a pontszám akkor is felhasználható, ha nem ebben az évben felvételizel.)

 

A tábor helyszíne: ELI ALPS Lézeres Kutatóközpont, Szeged, Wolfgang Sandner u. 3.

Dátuma: 2023. június 19-23.

Részvételi díja: 28.000 Ft (amely tartalmazza a napi háromszori étkezést (tízórai, meleg ebéd, uzsonna) és a szervezett buszos kirándulás költségeit is)

A nem szegedi diákok számára szállást is tudunk biztosítani a kutatóintézet épülete melletti kollégiumban, melynek a részvételi díjon felül 6.500 Ft/fő/nap a költsége (amely tartalmazza az adott napi szállás, illetve a reggeli és vacsora díját is).

 

Táborozz velünk, sok szeretettel várunk!

 

A regsiztrációt lezártuk, további jelentkezőket nem tudunk fogani.

 

 

 

július

23

kedd