Hírek

Hírek

Dr. Zane Ball előadása az ELI ALPS-ban

Március 17-én Dr. Zane Ball, az Intel cég Data Center Platform Engineering and Architecture csoportjának alelnöke és vezérigazgatója izgalmas előadást tartott „A félvezetők kritikus problémái a számítástechnikai hiperskála és a mesterséges intelligencia korszakában” címmel az ELI ALPS munkatársainak.

Dr. Zane Ball előadása az ELI ALPS-ban

 

Dr. Ball 26 éve csatlakozott az Intelhez. Az évek során sokrétű tapasztalatot gyűjtött vállalatvezetésben, termékfejlesztésben, fejlett technológiai ökosztisztémák létrehozásában a mikroprocesszor tervezés és a személyi számítógép ipar területén.

A houstoni Rice Egyetemen  végzett villamosmérnökként. Doktori fokozatát ugyanitt szerezte; disszertációjában a polimerek excimer lézer indukálta vezetőképességét kutatta. Pályája elején NSF ösztöndíjasként egy szemesztert töltött a József Attila Tudományegyetemen (ma Szegedi Tudományegyetem), ahol a fény-anyag kölcsönhatást vizsgálta.

Kutatóintézetünkben tartott előadásában a félvezetők problémáiról beszélt a mesterséges intelligencia kapcsán, majd a témát a hallgatósággal is megvitatta.

július

23

kedd