Hírek

Hírek

Megjelent a 2. ELi Közös felhasználói felhívás!

Az Extreme Light Infrastructure (ELI) örömmel teszi közzé az ELI második közös felhasználói pályázati felhívását, amelyre nem csupán az Európai Kutatási Térségből, hanem a világ bármely tájáról jelentkezhetnek kutatók.

Megjelent a 2. ELi Közös felhasználói felhívás!

 

Az Extreme Light Infrastructure (ELI) a világ legfejlettebb lézeralapú kutatási infrastruktúrája. Az ELI-létesítmények csúcstechnológiát képviselő, nagy teljesítményű, nagy ismétlési frekvenciájú lézerrendszerek és másodlagos források széles köréhez biztosítanak hozzáférést. E berendezések a nagyintenzitású fizika új tartományaira is kiterjedő élvonalbeli kutatásokat tesznek lehetővé a fizika, a kémia, az orvos- és az anyagtudomány területén.

 

A potenciális felhasználók lehetőséget kapnak arra, hogy elsőként végezzenek kísérleteket csúcstechnológiát képviselő berendezéseken az alábbi létesítményekben:

•  ELI ALPS Kutatóintézet, Szeged, Magyarország (jelentkezési határidő: 2023. április 25. 16:00 CET)

    ELI Beamlines Kutatóintézet, Dolní Břežany, Cseh Köztársaság (jelentkezési határidő: 2023. április 25. 16:00 CET)

    ELI Nukleáris Fizika Intézet, Măgurele, Románia (jelentkezési határidő: 2023. március 24. 16:00 CET)

 

E felhívás alapján mindhárom ELI-létesítmény várja a felhasználókat, köszönhetően az ELI ERIC és a „Horia Hulubei” Nemzeti Kutatási és Fejlesztési Intézet Fizikai és Nukleáris Mérnöki Intézete közötti szoros együttműködésnek, továbbá a Horizon 2020 keretében folyó IMPULSE projekt támogatásának.

 

Bővebb információ a rendelkezésre álló berendezésekről, a jelentkezés menetéről és a pályázat elkészítéséről az alábbi weboldalon található:https://up.eli-laser.eu

 

 

A pályázatokat nemzetközi szakértői testület fogja tudományos érdem alapján elbírálni és jóváhagyni. A rendelkezésre álló berendezésekről bővebb tájékoztatást webinárium keretében hallhattak a pályázók. A webinárium teljes felvétele itt megtekinthető.

 

A pályázók kérdéseikkel, különösen a rendelkezésre álló berendezésekkel kapcsolatos technikai kérdéseikkel, az ELI Felhasználói Irodájához fordulhatnak a user-office[@]eli-laser.eu címen.

 

 

Várjuk pályázataikat!

július

23

kedd