Hírek

Hírek

A HEPTech Szimpózium utat nyit a tudománynak az üzleti világ felé

Ötödik egymást követő évben rendezték meg a CERN által támogatott High-Energy Physics Technology Transfer Network (HEPTech) szimpóziumot, ami összehozta a nagy energiájú fizikában és a kapcsolódó tudományos területeken dolgozó fiatal kutatókat, hogy segítse őket ötleteik piacképes innovációkká alakításában.
A HEPTech Szimpózium utat nyit a tudománynak az üzleti világ felé

A szimpóziumnak június 11-15. között a vadonatúj ELI-ALPS kutatóintézet adott otthont Szegeden.

Tíz európai ország tizenhat fiatal kutatója - Németország, az Egyesült Királyság, Románia, Olaszország, Csehország, Portugália, Svájc, Írország, Magyarország és Ukrajna – kapott lehetőséget arra, hogy találkozzon vállalkozókkal és tapasztalt kutatókkal, és megtudja, hogyan befolyásolhatja a társadalom a tudományt.

A résztvevők interaktív workshopokon keresztül fedezték fel a nyílt innováció sajátosságait a tudásalapú gazdaságban. Megtanulták, hogyan kell tudományosan felelős módon végezni a kutatást, és hogyan lehet nyílt innovációs stratégiát készíteni. A tapasztalt szakemberek feltárták számukra a push-pull technológiát, a technológiatranszfer irodák szerepét az előzetes technológiákhoz és a techno-kereskedelmi megvalósíthatósági értékelést, valamint a technológiatranszfer különböző formáit.

július

23

kedd